Levičáci pobouřeni, že jim věda nechce splnit objednávku a „objevit“, že maso způsobuje rakovinu

Cenzura a informační manipulace, NWO

Vědci zjistili, že pro to, že by konzumace červeného masa přinášela zdravotní problémy, není dost důkazů.

Výzkum vedený Dalhousie University a McMaster University v Kanadě je v rozporu s oficiální příručkou od Světové zdravotnické organizace (WHO), která v roce 2015 maso označkovala jako karcinogenní.

Článek založený na výzkumu 14členného mezinárodního týmu specialistů vyšel v pondělí v Annals of Internal Medicine. Přidružený profesor na Dalhousie University Bradley Johnston k tomu řekl: „Na základě tohoto výzkumu nemůžeme s jakoukoliv jistotou říci, že by pojídání červeného masa nebo zpracovaného masa způsobovalo rakovinu, diabetes nebo srdeční onemocnění.“

Autoři této studie se dopracovali k závěru: „Z 12 kontrolovaných testů se zajištěnou náhodností zahrnujících asi 54 000 lidí jsme nebyli schopni najít statisticky významnou nebo jakkoliv závažně provázanou odlišnost v riziku srdečních onemocnění, rakoviny nebo diabetu pro ty, kdo pojídají méně červeného nebo zpracovaného masa.“

Ohledně toho, jaký by to mělo mít dopad na dietu konzumentů masa Jonston pro BBC řekl: „Správnou volbou pro většinu lidí, ale ne pro všechny, je pokračovat v konzumaci masa.“

Někteří z akademické komunity chválili vědeckou rigoróznost této zprávy. Emeritní profesor aplikované statistiky z Open University Kevin McConway řekl, že to byla „nesmírně důkladně odvedená práce.“ Profesor David Spielgelhalter z University of Cambridge řekl: „Tato rigorózní, dokonce až brutálně objektivní revize poznatků nenachází žádný funkční doklad o významném zdravotním přínosu z omezení konzumace masa. Ve skutečnosti o tom nenašla vůbec žádný fungující doklad.“

Spolu s tím Ina Johnson, nutriční expert z britského Quadram Institute, tato zjištění uvítal, když Reuters řekl: „Doufám, že tato studie už odstraní to nesmyslné podbízení…, že některé masné výrobky jsou stejně karcinogenní jako cigaretový dým, a odradí média od těch titulků vyřvávajících, že ‚nás bůček zabíjí‘.“

Guardian sice referoval, že většina vědců řekla, že použitá metodologie byla důkladná, avšak většina v médiích publikovaných názorů byla vysoce negativních.

Profesor Walter Willet z Harvard TH Chan Shool veřejného zdraví, který je vegan, tuto studii prohlásil za „nejpříšernější falšování důkazů, jaké kdy viděl.“ Jeho kolega Dr. Frank Hu řekl, že je „nezodpovědné a neetické zpochybňovat zavedené dietické návody způsobem, který se rovná něčemu na způsob propagace konzumace mase jen proto, že ohledně síly důkazů, na nichž spočívají, panuje určitá nejistota.“

Dr. Marco Springmann z Oxfor Univerity to prohlásil za „nebezpečně zavádějící.“ Dr. Giota Mitrou z World Cancer Research Fund řekl, že jestli veřejnost tento výzkum akceptuje jako fakt a odmítne nařízené omezení konzumace masa, tak „může být ohrožena.“

NHS nakázala, že každý, kdo jí více než 90 g červeného nebo zpracovaného masa denně by měl svůj příjem omezit na 70 g; to odpovídá dvěma plátkům bůčku, jeden a půl párku, jedné třetině půl-librového steaku, nebo jen pěti lžícím vařené sekané. Anglická veřejná zdravotní služba řekla, že je takový výzkum nezajímá a své příručky revidovat nebudou.

Zatímco někteří vědci protlačují skoncování s konzumací masa na základě toho, že to škodí našemu zdraví, další ještě pokrokovější vychází z hlediska, že se to musí omezit, kvůli tzv. ‚klimatické nouzi‘. Minulý týden prohlásil pokrokový britský právník, že maso by mělo být považováno za formu „ekocidy“ a postaveno do ilegality.

Guam Visitors Bureau via Getty ImagesVICTORIA FRIEDMAN

1 Oct 2019

Zdroj: https://www.breitbart.com/europe/2019/10/01/outrage-researchers-cant-confirm-red-meat-causes-cancer/

Sdílejte přátelům

Komentujte

  Subscribe  
Upozornit na